שאלה קצרה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/06/2004 | 01:17 | מאת: צילה

שלום רב, רציתי לדעת אם יש קשר בין גשר בשיניים לריח רע מהפה? לבן שלי יש גשר כבר שנה והוא טוען שיש לו ריח שלא היה קיים לפני כן, האם יש קשר ואם כן מה אפשר לעשות? תודה מראש

03/07/2004 | 23:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום צילה ותודה על פנייתך לפורום, ריח רע מהפה נובע בד"כ מאי הקפדה נאותה על היגיינה אוראלית, דבר המתבטא בדלקת חניכיים=דימום בעת צחצוח והצטברות רובד לבן על גבי השיניים. לא ציינת איזה סוג גשר יש לבנך. אם מדובר בגשר קוביות המודבק על גבי השיניים הרי שזה מהווה מלכודת למזון ומקשה על הניקוי ויש להקפיד בעניין זה הקפדה יתרה. אם מדובר בגשר מסוג פלטה נשלפת, הרי שהפלטות סופגות לעיתים קרובות ריחות מהפה וניתן להפטר מהם חלקית על ידי השריית הפלטה בנוזל שטיפת פה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי