יישור שיניים ע"י ניתוח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/06/2004 | 21:30 | מאת: מיכל

היי. שמי מיכל בת 23, אני בשלב בחיי שאני מוכנה ומזומנה לשינויים.. כרגע עברתי ניתוח לייזר בעיניי, וכעת אני מעוניינת מאוד מאוד ביישור שיניי. הלסת העליונה שלי בחוץ כמו כן מס' שיניים קידמיות בולטות החוצה, 2 מהן מודגשות בבליטתן. יש לי שתי שאלות האחת: שמעתי שאפשרי לעבור ניתוח של חיתכת הלסת או משהו כזה אך ללא גשר רסן וכו'.. פשוט הזזת לסת..ו/או הלבשת שיניים במקום השיניים הבולטות.. האם יש באמת דבר כזה? כמה זה עולה ? מה הסיכונים? שאלתי השניה.. אם אפשרי לשלוח תמונה שתשובתך לשאלותי תקל אני אשמח בתנאי כמובן שיש מקום לפרטיות.. תודה רבה רבה.. מחכה בקוצר רוח. מיכל

03/07/2004 | 22:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך, ישנה אפשרות להשחיז את השיניים הבולטות ולהרכיב עליהם כתרים שיהיו קצת פחות בולטים. שיטה זו לא מומלצת כי כדי לבטל את הבליטה לחלוטין יש להכניס את השיניים בטיפול אורתודונטי כך שכתרים לא יוכלו לתת את התוצאה האסטטית הרצויה. סיבה שניה היא שאת פוגעת בשיניים בריאות וטובות שלך ומכסה אותם בכתר = כיסוי מלאכותי שאף פעם לא יוכל לתת את המראה האסטטי הטבעי. כדי לפיכך לפעול באופציה השניה של יישור השיניים. אכן ישנה אפשרות לשלב גם ניתוח של הלסת בטיפול. פעולה זו מבוצעת לרוב רק לאחר יישור שיניים מכין. מטרת הניתוח היא בד"כ לתקן עיוות מולד שקיים במבנה הלסת ולא ניתן עוד לשנותו במתרפא מבוגר עקב סיום תהליכי הגדילה הטבעיים. בכל מקרה לא מדובר בד"כ על ניתוח בלבד! בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

17/07/2004 | 20:47 | מאת: מיכל

שלום ותודה רבה שחזרת לתשובתי.. רציתי לדעת הטיפול המקדים.. מהו? אני מעוניינת שלא יראו את הגשר.. כמה זמן אורכו של הטיפול המקדים.. ומה בדיוק כרוך בניתוח.. כמה כל הסיפור עולה.. הערך.. שאני אדע.. המון המון תודה. מחכה בקוצר לרוח לשינוי.. תודה מיכל לוי

מנהל פורום טיפול אורתודנטי