השלמת (?) שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/06/2004 | 00:23 | מאת: דנה

ד"ר איזנבוד היקר, היית מעוניינת לדעת כיצד ניתן לטפל בשחיקה של שיניים (במקרה שלי- שתי השיניים הקדמיות בלסת העליונה) שיוצרת מראה של חלק חסר בקצות שתי השיניים (כמו חצי עיגול חסר. מקווה שהיצלחתי להסביר את העניין מבחינה ויזואלית). במידה ויש צורך גם ביישור שיניים בגשר/טבעות - במה יש לטפל קודם? תודה.

01/07/2004 | 21:58 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דנה ותודה על פנייתך לפורום, יש לבדוק מול איזה שיניים מתרחשת השחיקה וייתכן שניתן לבטל את השחיקה על ידי יישור השיניים שנשחקו או יישור השיניים בלסת הנגדית שגרמה לשחיקה. לאחר מכן עם ביטול הגורם יש לשקם את השיניים השחוקות על ידי סתימות לבנות/ציפויי חרסינה/או כתרי חרסינה. כמובן שהשיקום יבוצע רק לאחר ביטול הגורם אחרת השחיקה תמשך גם בשן המשוחזרת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי