שילוב מיכשור אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/06/2004 | 14:24 | מאת: איתן

שלום וברכה! עקב הרגל של דחיפת הלשון כלפי השיניים (בעיקר לקראת השינה ובמהלכה, אך לא רק.) - השיניים בלסת העליונה (אולי גם בתחתונה, אך זה לא מורגש) בולטות. הבעיה היוצאת דופן במקרה, היא שבין שתי השיניים האמצעיות הקדמיות התהווה רווח שרק מתרחב יותר (מן הסתם הוא נוצר גם כן עקב דחיפת הלשון). 1. מהו הטיפול האופטימלי לבעייה זו שיפתור בו זמנית (?) גם את בליטת השיניים החוצה וגם את הרווח? (האם יידרש שילוב מסויים של מיכשור אורטודנטי: פלטה + טבעות/גשר לשתי השיניים הקדמיות?) 2.. האםלפיתרון בעיה זו אפשרי הטיפול החדש למבוגרים (פלטה שקופה וכו')? 3. מהו משך הזמן לטיפול מסוג זה, ומה טווח המחיר? 4. האם ישנו פיתרון להרגל הזה של לחיצת הלשון כלפי השיניים? מצטער על האריכות, ותודה מראש, איתן

01/07/2004 | 21:54 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום איתן ותודה על פנייתך לפורום, לא ציינת את גילך אך נדמה לי מהשאלה שהינך מתרפא מבוגר. עלי לציין שישנם סיבות שונות לבליטת השיניים כלפי חוץ ודחיפת לשון היא רק אפשרות אחת. בהחלט יכל להיות שמדובר במבנה פנים כזה ודחיפת הלשון היא רק תופעה נלוית ולא בהכרח הגורם. אגב אם קיימת דחיפת לשון שנים רבות קשה לי להאמין שהיא הגורם למאווח בין השיניים שהולך ומתרחב יתכן וישנה בעיית חניכיים של מנגנון האחיזה הבשיניים הקידמיות ולכן הרווח גדל. אני ממליץ להבדק אצל אורתודונט מומחה ולקחת את כל הגורמים האפשריים בחשבון. לגבי הפתרון: הכנסת השיניים הבולטות וסגירת הרווחים אפשרית בהחלט גם במבוגרים הן על ידי גשר טבעות והן על ידי השיטה החדשה של אינויזליין. יש רק לזכור שאם אכן קיים הרגל כזה של דחיפת לשון והוא מהווה גורם לבעיות האורתודונטיות יש תחילה לבטלו על ידי יעוץ עם קלינאית תיקשורת וקבלת תירגול לשינוי מנח הלשון. שכן אם לא קיימת סכנה שלאחר הטיפול תהיה דחיפה מחדש של השיניים לעמדתן הקודמת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי