פלטה ללילה לאחר יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/06/2004 | 21:45 | מאת: מיכל

הבת שלי סיימה טפול יישור שיניים אחרי שנתיים וחצי והתוצאות מעולות.האורטודנט התאים לה פלטה שיש להרכיבה בלילות לכל חייה באופן עקרוני כדי לשמר את המצב. האם באמת כך נהוג ? עד איזה גיל כדאי להרכיב את הפלטה ? האם נכון הדבר שעלולה להיות נסיגה ? בתי בת 13 ,החלה את הטפול בגיל 10.5. תודה, מיכל.

21/06/2004 | 07:15 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך, כל עוד קיימת פלטה הרי שביתך נמצאת בטיפול והרופא חייב לבצע מעקב אחריה. ככלל מקובל לשמר את התוצאה למשפר שנים של מעקב לאחר הטיפול ובהמשך כשהתוצאה מתייצבת ואין יותר תזוזות להפחית בהדרגה שימוש בפלטות עד להפסקת השימוש בהן באופן מוחלט. עם זא יש לציין כי השיניים כמו יתא האברים בגופנו עוברים שינויים תמידיים בעיקר עד סיום תהליכי הגדילה אך גם לאחר מכן ובהחלט יתכנו תזוזות. במידה ויהיו תזוזות כדאי להתייעץ שוב עם האותודונט. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי