כאבים במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/06/2004 | 11:52 | מאת: מילי

שלום לפני כמה שבועות התחלתי ללמוד פיתוח קול (אני בת 21) וקצת לאחר מכן התחילו להות לי כאבים עמומים באזור מפרק הלסת והצוואר ויום אחד אף הופיעה נפיחות קלה. הכאבים לא מופיעים כאשר אני מזיזה את הפה אלא מעט אחר כך. האם יש קשר ומה ניתן לעשות בקשר לזה? באופן כללי כאשר אני פותחת את הפה עד הסוף יש נקישה בצד ימין ועדיין לא עקרו לי את שיני הבינה.כמו כן הייתי בטיפול אורטודנטי עד לפני 3 שנים עקב שן קידמית כלואה. בתודה,מילי.

21/06/2004 | 06:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מילי ותודה על פנייתך לפורום, בעקבות תרגילי פיתוח הקול אותם את עוברת את מפעילה באינטנסיביות את מפרק הלסתות. כנראה שמלכתחילה הייתה בעיה קלה בתפקוד המפרק בין ראש פרק הלסת לבין דיסק הסחוס שמעליו. עתה כאשר פעולת הלסת אינטנסיבית יותר התחושה של ההפרעה בולטת יותר. המלצתי היא להבדק במרפאה לפרקי הלסת ולהתייעץ עמם כיצד לגרום להרפיית הפרק בתקופות בהן אינך מאמצת אותו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי