לסת עליונה בולטת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/06/2004 | 12:32 | מאת: נועה

שלום ד"ר אני בת 26 , השיניים הקידמיות נורא בולטות ( כ- 12 מ"מ רווח ) ניתן להכניס אצבע בסגירת הפה. כבר כמה שנים שרציתי לעשות יישור בדרך הרגילה ע"י טבעות. מה שמונע זאת ממני הוא הגיל והבחינה האסטתית ברצוני לקבל פרטים על ניתוח "הזזת לסתות", זמן משוער של גשר לפני ואחרי. זמן ניתוח והחלמה. והאם יש השתתפות של קופת חולים בניתוח. ( מה עלות הניתוח/כל הטיפול) תודה רבה!!!!! נועה

21/06/2004 | 06:50 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נועה ותודה על פנייתך לפורום, ניתוח מן הסוג שעליו את מדברת דורש בדרך כלל הכנה אורתודונטית - כלומר טיפול אורתודונטי בעזרת גשר על גבי השיניים. טיפול מכין זה עשוי להמשך בין 6-18 חודשים בהתאם לתוכנית הטיפול. לאחר ההכנה מתבצע הניתוח שדורש לרוב אישפוז קצר לאחריו בבית חולים של 3-5 ימים. לאחר מכן עוד כ 3-6 שבועות של ריפוי התאוששות וירידת הנפיחות ולבסוף שלב מסיים של טיפול אורתודונטי עם גשר קוביות שנמשך בדרך כלל 3-6 חודשים. לאחר כל זאת מקובלת תקופת מעקב ושימור התוצאות בעזרת פלטה אורתודונטית למשך שנה נוספת. לצערי לאור המצוקה הכלכלית בהן שרויות קופות החולים מרביתן אינן תומכות בטיפולים אלה הנחשבים אסטטיים מבחינתן. עלויות הניתוחים והטיפולים האורתודונטיים משתנות בהתאם לאורתודונט המטפל ולמרכז הרפואי עימו את מתקשרת. כדאי לפיכך להתעניין במספר מרכזים. אשמח לסייע בשאלות נוספות, בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי