שיני חלב ושינים קבועות.

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

04/06/2004 | 12:59 | מאת: שרה

ד"ר דרור שלום יש לי ילדה בת 10.5 שנים ורק לפני תשעה חודשים נפלה לה השן הקדמית החלבית ועדיין לא גדלה לה שן קבועה אך מרגישים בשן אך היא לא נבקעה. באיזה גיל השיניים העליונות מתחלפות לקבועות ?

04/06/2004 | 21:09 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שרה ותודה על פנייתך לפורום, אכן קיים אחור בהתפתחות הדנטלית של בתך, אך אין צורך לעשות עם זה דבר. בדרך כלל החותכות העליונות הקבועות בוקעות בגיל 8-9 . בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי