סיום טיפול אורטודנטי לבני.

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/10/2002 | 20:18 | מאת: יהודה

היי בני בן ה 15 מסיים את הטיפול. במרפאת השיניים[מכבי] מסרו לנו שהוא זקוק ל-ספלינט-סד לקיבוע שיניים,תבנית לימוד,צילומי פנים,וצילום פנורמי בעלות של 1800 שקלים. היות שאני לא יכול כרגע להוציא סכום כסף כזה,מה המשמעויות של אי עשית הטיפול?מה זה ספלינט?מסרו לי שהוא ילך עם זה כל חייו. אצין ששיניו כרגע הם במצב אורטודנטי מצוין. בתודה יהודה

19/10/2002 | 23:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יהודה ותודה שפנית לפורום, ספלינט הוא קיבוע או כפי שהוא נקרא בדרך כלל Reteiner והוא חלק הכרחי וחשוב מכל טיפול אורתודונטי. אין הפתעה בכך שבנך נזקק לשלב זה, וזה בודאי היה ידוע מראש עוד לפני שהתחלתם את הטיפול. כנ"ל גם לגבי צילומי הסיום שהם חלק מן הדוקומנטציה הנדרשת לצורך תעוד ומעקב אחרי המקרה והן מסיבות מדיקולגליות. לאחר תקופה ממושכת של מספר חודשים שבהם הוזזו השיניים בתוך עצמות הלסתות במהלך הטיפול האורתודונטי, הן עומדות כעת ישר ויפה אך כלל אינן יציבות במקומן ואינן יכולות לשאת בעומסי הלעיסה. לפיכך יש צורך בתקופת שמירה על היציבות זוהי תקופת הרטנציה. בדרך כלל זוהי תקופה שנמשכת כשנה בהתאם לתזוזות שנעשו. אין צורך בהתקנת ריטינר=ספלינט לכל החיים לאחר טיפול אורתודונטי סטנדרטי אלא במקרים נדירים . בהחלט כן חובה להרכיבו לתקופה מוגבלת ולאחר מכן להסירו בהדרגתיות ולהקפיד שהמבנה התקין של קשתות השיניים נשמר ואינו מתקלקל. בהחלט יש סיכון רב שאם לא תבצעו את השלב הזה של הרטנציה חלק מסוים מתוצאות הטיפול האורתודונטי יאבד. כך גם לגבי התיעוד שהוא הכרחי לצורך מעקב ולקיחת אחריות כוללת על הטיפול. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית.

20/10/2002 | 06:42 | מאת: יהודה

תודה רבה לך

מנהל פורום טיפול אורתודנטי