טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/08/2002 | 14:27 | מאת: קאמי

האם יש גיל מקסימלי שבו מבוצע טיפול אורטודנטי ?!? כיצד מבוצע הטיפול במבוגרים (מעל גיל 30) ? והאם יש דרך אחרת לבצע אותו מלבד 'ברזלים' חשופים ובלתי אסטתיים על השיניים ?! הבעיה היא: רווח בין שיניים קדמיות. בעבר, בהתייעצות עם אורטודנט נאמר לי שזה אינו בולט, וחבל לטפל בזה בכלל.... הייתי בכל-זאת מעוניינת לברר את אפשרויות הטיפול. מהו הטיפול הקצר (והיעיל) ביותר. ומהי העלות לטיפול שכזה. (האם יש למשל אפשרות לבנו 'כתר' על שיניים קדמיות על מנת לסגור את הרווח ?!) תודה

07/08/2002 | 21:20 | מאת: שרון

היי קאמי- מנסיון אישי-לכי על יישור ולא על כתרים.חבל לשייף שיניים טובות במקום ללכת כמה חדשים עם קוביות.

07/08/2002 | 22:47 | מאת: קאמי

למה בעצם צריך לשייף ? הרי במילא יש שם רווח.... יש לך אולי עוד פרטים שתוכלי לתת לי: האם יש 'קוביות' שקופות, למשל ?! נראה לי מאוד לא אסטתי בגיל 30 ללכת עם קוביות על השיניים. מהי העלות של סיפור כזה ?

15/08/2002 | 00:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום קאמי, ראשית התנצלות על האחור בהתיחסותי לשאלתך שנבע מתקלה במערכת אשר לא העבירה את השאלות אלי. לענייננו, כמו בכל העולם גם בארץ קיימת התענינות הולכת וגוברת לטיפול אורתודונטי בגיל המבוגר וככלל אין הגבלה בגיל. יש כמובן לקחת בחשבון שאופי הטיפול האורתודונטי במבוגר שונה מזה של ילד או נער. ראשית אצל מבוגרים יש לעיתים בעיות שיניים נרכשות מורכבות יותר הכוללות כתרים שיחזורים נרחבים טיפולי שורש חוסר בשיניים מחלות חניכיים וכיו"ב. בילדים בד"כ הבעיות הללו פחות נפוצות. כמובן שהטיפול האורתודונטי חייב להתייחס למצב הקיים בפה והוא זה שיקבע את תכנון הטיפול. בנוסף אצל מבוגרים קיימים שינויים משמעותיים במנגנון התמיכה של השיניים וברקמות מוך השן. פירוש הדבר שעוצמת הכוחות הניתנת להפעלה בגיל מבוגר שונה מבצעירים כך גם קצב השינויים בתזוזת השיניים איטי יותר, וכך גם משך הטיפול הכללי. טיפול אורתודונטי בגיל המבוגר דורש לרוב התייחסות רצינית גם לאסטטיקה של המכשור. היתרון במטופלים המבוגרים מנקודת הראות של האורתודונט הוא שהם בדר"כ בעלי מוטיבציה ונחישות. מבחינת המיכשור האורתודונטי האסטטי עבור המתרפא המבוגר קיימות מספר אפשרויות: 1. סמכים בצבע השן במקום סמכים מתכתיים. במקרה זה הריבועים פחות בולטים אם כי החוט המקשר ביניהם נותר לרוב מתכתי. במקרים אלה לעיתים משך הטיפול מתארך מעט יותר והסמכים עצמם הם עדינים יותר כך שתתכנה יותר תקלות. 2. מכשור אורתודונטי נסתר. הכוונה לסמכים המודבקים בחלק הפנימי של השן . כאן מדובר במיכשור הדורש הכשרה נוספת של הרופא. המיכשור מוסתר לחלוטין מהצד הפנימי ומבחינה אסטטית זה יתרון גדול. משך הטיפול מתארך במקרים אלה וגם הפגישות הטיפוליות ארוכות יותר. מכשור זה נוטה יותר לתקלות ועלותו גבוהה הרבה יותר. יש קשיי הסתגלות ראשוניים מבחינת תנועות הלשון הבאה במגע עם הסמכים וגורמת לקשיי דיבור ובליעה. 3. טיפול על ידי סדרת פלטות שקופות ממוחשבות. זוהי שיטה חדשנית הנקראת אינויזליין (www.invisalign.com) וגם היא דורשת קורס הכשרה מיוחד. השיטה התפרסמה בארצות הברית לפני כשנתיים ובארץ בשנה האחרונה כך שבסך הכל הניסיון הטיפולי בשיטה זו מוגבל. מדובר בשיטה ממוחשבת בה מתקיימת תזוזה הדרגתית על פי שלבים של השיניים עד לתוצאה הסופית הרצויה המחשב מיצר תבנית של הפה לכל שלב ושלב ועליה מיוצרת הפלטה. הטיפול מוגבל לבעיות אורתודונטיות ספציפיות. הפלטות נוחות להרכבה וכמעט בלתי נראות. הבעייה האורתודונטית אותה תארת בשאלתך : מרווח בין השיניים היא לכאורה בעיה קלה אך עשויה להיות מורכבת ביותר. הגורמים לבעיה עשויים להיות מגוונים ולכן קשה לתת דרך פתרון אידיאלית מבלי לבדוק קלינית. ככלל קיימות שתי אפשרויות לפתרון : פתרון אורתודונטי - שהוא "בריא" יותר כי אינו דורש הרכבה של שיחזורים מלאכותיים על השיניים. פתרון פרוטטי - שדורש הרכבת שחזור מלאכותי על השן ולפיכך השחזתה ופגיעה בה. יתכן כי רק אחד הפתרונות אפשריים ויתכן כי שניהם אפשריים. אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספת. ד"ר דרור איזנבוד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי