דחוף- פלטה לאחר גשר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/02/2004 | 22:08 | מאת: טלי

לפני כמה ימים הורדתי את הגשר (היה לי רק בלסת העליונה), והאורתודנט שלי נתן לי פלטה לשים במשך כל לילה בלבד וחוץ מזה הוא הדביק לי קיבוע מאחורי השיניים. אבל הפלטה מאד מאד לא נוחה היא יוצאת מהמקום ברגע שהלשון פוגעת בה, אני לא יכולה לבלוע רוק, הרוק מצטבר בתוכה, ובכלל אני לא יכולה לדבר ברור ואני נאלצת להוציא אותה אם אני מדברת , הרופא הסביר לי איך שמים אותה ואני עושה זאת בדיוק איך שהוא אמר לי כך שאני לא יודעת מה הבעיה, האם זו בעיה נפוצה ורגילה ולוקח זמן להתרגל או שיש כאן בעיה אחרת ? תודה טלי

26/02/2004 | 21:41 | מאת: יוני

גם לי היו בעות עם הפלטה עד שהרופא שלי קיבע לי אותה ועכשיו אני איתה כל הזמן ולא יכול להוריד אותה. זה עדיף מאשר להסתבך איתה כל הזמן

26/02/2004 | 21:48 | מאת: אייל

יש שיטה יותר טובה פרטים בטלפון 050851256

27/02/2004 | 14:32 | מאת: טלי

מה זאת אומרת אתה נמצא איתה 24 שעות ביממה ? הבעיה שאני צריכה אותה רק בלילה כי יש לי כבר קיבוע בשיניים

12/03/2004 | 23:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טלי ותודה על פנייתך לפורום, הקיבוע המודבק נועד לשיניים הקידמיות בלבד. פלטה משמרת את תוצאת הטיפול בכל הלסת. מומלץ ללכת שעות רבות עם הפלטה בשלבים הראשונים כדי לשמר את התוצאה. זה גם מקל על ההסתגלות לפלטה. לא קל להסתגל לפלטה היא מקשה על הדיבור ובליעת הרוק והמזון וזאת מפני שהיא מקטינה את נפח הפה ומשבשת את תפקוד הלשון הרגיל. הניסיון מלמד שבמרבית המקרים בהן מתקיימת הרכבה רציפה של הפלטה הלשון ורקמות הפה מסתגלות וסממני ההפרעה בדיבור ובבליעה נעלמים. בהצלחה! ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי