כסיסת ציפורניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

30/09/2002 | 22:54 | מאת: רננה

שלום האם כסיסת ציפורניים אצל ילדים ובני נוער גורמה לעקימות השיניים או הלסת? האם יש לכם רעיון איך להיפטר ממינהג מגונה זה ????? תודה לכולם מרננה

01/10/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רננה ותודה שפנית לפורום, ככלל אין בכסיסת ציפורניים לגרום נזקים לעמדת השיניים. כסיסת ציפורניים כמו כל הרגל אחר ראוי שיפסק על ידי הבאה למודעות הילד והסבר על חוסר האסטטיות של התופעה. עם זאת לעיתים יש מקרים שהילד מאוד רוצה להפסיק אך מאחר וההרגל מאוד מושרש זה קשה. ניתן להשתמש באמצעי הקלאסי של מריחת מרה. ניתן גם להרכיב סדים על השיניים שימנעו מהשיניים לבוא במגע זו עם זו ולפיכך חוסר יכולת לחתוך את הציפורן. כאמור אמצעי עזר אלה מותנים ברצון כן של הילד להפסקת ההרגל כי הם מחייבים שיתוף פעולה של הילד בהרכבת הסדים על השיניים או במריחת המרה. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ר דרור איז\נבוד.

02/10/2002 | 10:39 | מאת: רננה

09/05/2004 | 20:59 | מאת: rinaf

מה קורה כשכסיסת הציפורניים אינה של ילד אלה של מתבגר אחרי צבא שנתון בלחץ מתמיד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי