מהו הטיפול המומלץ?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/09/2002 | 09:14 | מאת: זהבה

לאחר בדיקה אצל אורטודנטית היא המליצה לביתי בת ה-12 וחצי להרחיב את הלסת העליונה מאחר והיא צרה השיניים גדלות בצורה צפופה ולא ישרה. בנוסף להמלצה זו היא דיברה גם על גשר טבעות ונתנה לי לבחור במה להתחיל. האם זה נכון שאני אחליט היא תרצה זאת כך: שהטיפול של הרחבת הלסת כואב יכול להיות שהיא לא מאמינה שהטיפול להרחבה יעזור? אנא עזור לי להבין

29/09/2002 | 23:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום זהבה ותודה שפנית לפורום, צר לי אך גם אני לא מבין את כוונת הרופאה. בדרך כלל אין למתרפא זכות בחירה כיצד ינוהל הטיפול. תוכנית הטיפול האורתודונטי אמורה להיות בנויה על אבחנה מדויקת של הבעיות מהם סובל המטופל. כל שלב בטיפול אמור להשיג מטרה מסוימת ולהתבצע על ידי מכשור מסוים. כל שלב בנוי על כך שמטרת השלב הקודם הושגה עד להשגת תוצאה תקינה מבחינת יציבות הסגר של המתרפא. לדאבוני יכולת הבחירה של המתרפא בטיפולים אורתודונטיים מצומצת ביותר ויכולה לדוגמה להתקיים בשאלה האם המכשור האורתודונטי הקבוע שיודבק על השיניים יהיה מתכתי או בעל מראה אסטטי יותר בצבע השן. לשאלתך ניתן בהחלט לבצע הרחבת לסת עליונה בגיל 12 בהצלחה אצל בנות. במקרה שהלסת מוצרת זה אמור להיות אחד השלבים הראשונים בטיפול כי הוא מכוון לשינוי מבני של בסיס הלסת העליונה עליו ניתן יהיה לישר בעתיד את השיניים. תהליך ההרחבה הוא איטי ואינו אמור לגרום לכאבים. כמובן שתתכן אי נוחות חולפת בהתחלת התהליך עקב הרכבת מכשיר חדש ועקב לחץ קל של פעולת ההרחבה. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי