יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/09/2003 | 23:27 | מאת: אורית

שלום, באיזה גיל (לכל המוקדם), ניתן להתחיל ביישור השיניים? תודה.

28/09/2003 | 11:35 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורית ותודה על פנייתך לפורום, ככלל יישור שיניים ניתן להתחיל כבר בגיל צעיר מאוד אפילו גיל 4-5. השאלה כמובן היא מהי האבחנה. במידה ומדובר על בעיה בעמדת הלסתות ובמנח שלהן ויש צורך לנצל את תהליכי הגדילה הטבעיים לצורך הכוונת גדילת הלסתות, ניתן לבצע שלב של יישור הלסתות=השפעה אורתופדית על תהליכי הגדילה כאמור כבר בגיל צעיר. במקרים אלה כמובן ישנם בפה עוד שיני חלב רבות ואין המטרה לישרן כלל. במקרים אלה מרכיבים על גבי השיניים והלסת מכשירים פנימיים או חיצוניים שכל מטרתם היא השפעה על הלסתות. זהו המקום לציין כי גם לגישה של הרופא חשיבות רבה בעיתוי התחלת הטיפול רופאים המאמינים באפשרויות להשפעה סקלטלית= השפעה על גדילת הלסתות ועל המנח שלהן, יעודדו התחלה מוקדמת. רופאים המאמינים יותר ביישור שיניים שדרכו תתקבל ההשפעה הרצויה יעדיפו להמתין להחלפת מרבית השיניים. בברכת שנה טובה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם.

12/10/2003 | 23:39 | מאת: נטעברק

מנהל פורום טיפול אורתודנטי