טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/09/2002 | 22:34 | מאת: נעמה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי משהו שמטריד אותי- השיניים הקדמיות שלי מעט בולטות. כשהייתי בת 10 בערך הייתי אצל אורתודנט, ולאחר הבדיקה טען שהשיניים שלי ישרות ואין צורך בטיפול. אחרי כמה שנים (לפני מספר חודשים) מאחר שהשיניים שלי מעט בולטות פניתי שוב לאורתודנט (אחר) שבדק אותי, וטען גם הוא שהשיניים ישרות, אבל יש בעיה בסגירה של הלסתות. אבל, הרווח הוא 2 מ"מ (ופחות מ-0.5 ס"מ) הוא לא מוכן לטפל בי. לטענתו, אם הייתי מגיעה עד גיל 12-13 הוא היה מטפל בי. הוא אמר שכרגע הטיפול מחייב עקירת 4 שיניים והוא לא מוכן לעשות זאת. אני חייבת לציין שהסיבה שפניתי היא בעיקר בגלל כאבי ראש בלתי נסבלים (מאמץ לסגור את הפה) יותר מאשר בעיה אסתטית. (אבל גם זה חשוב). אגב, אני בת 25. הייתי מעוניינת לדעת אם אני יכולה לעשות משהו עם הבעיה הזו, או פשוט לוותר ולהרים ידיים? ובמידה ואצטרך טיפול אורתודנטי- כמה זמן זה ימשך? בתודה, נעמה

27/09/2002 | 01:24 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נעמה ותודה שפנית לפורום, בעקרון באורתודונטיה ניתן לציין שני סוגים של בעיות. סוג אחד הוא בעיה הקשורה בעמדת הלסתות וניתנת לטיפול בזמן שהמתרפא גדל. לאחר סיום תהליך הגדילה הטבעית ניתן לטפל בבעיות לסת על ידי ניתוח שבעזרתו עמדתה של הלסת תשתנה. סוג שני של בעיות הוא עמדת שיניים. סוג זה ניתן לטיפול גם בגיל צעיר וגם בגיל מבוגר כי כאן מדובר בצורך להזזת שיניים. גם כאן יש שוני בעקרונות הטיפול להזזת שיניים בצעיר ובמבוגר אך ניתן לביצוע כאמור בנקל. לפי שאלתך אני מבין כי לפחות חלק מהבעיה קשורה בעמדת הלסתות כי את מתקשה בסגירת הפה כך שיתכן כי יש מקום לשקול שילוב של אמצעים כירורגיים בטיפול בך. בכל מקרה הייתי מציע לך לא להרים ידיים ולהבדק אצל מומחה לאורתודונטיה . אם יש לך כאבי ראש כדבריך יתכן כי כדאי גם להבדק במרפאה לפרקי הלסת כי בעיה בהם לעיתים קרובות היא המקור לכאבי ראש. בבית חולים רמבם פועלת מרפאה כזאת וניתן לתאם תור אליה אצל שרית המזכירה בטלפון: 8542983 04 אשמח לענות על שאלות נוספות, חג שמח ד"ר דרור איזנבוד

27/09/2002 | 21:21 | מאת: נעמה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי