שיניים חסרות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/09/2002 | 08:49 | מאת: צחי

בני בן 9.5 בקרנו אצל אורדודנט והוא אמר לי שחסרות לו שתי שיניים וכדי לודא זאת יש לעשות צילום,לי יש את אותה בעיה אבל אצלי הרווח בן השיניים פחות בולט לעומת זאת אצל בני הרווח מאוד גדול אציין שהניבים שלו עדיין לא צמחו עד הסוף אבל רואים את המרחקים בן השניים שאלתי היא מה ניתן לעשות אם יש פתרון לבעיה זו כדי שזה יראה אסטטי תודה

20/09/2002 | 07:18 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום צחי ותודה שפנית לפורום, אכן חוסר שיניים הינה תופעה מולדת העוברת בתורשה מהורים לילדיהם. שיפור מסוים במצב הרווחים ניתן יהיה לראות כשהניבים יסיימו את בקיעתם כי אז הכותרות הרחבות שלהן יתפשו מקום גדל יותר בקשת ויסגרו מעט את הרווחים. מה ניתן לעשות עודבענין הרווחים? אם הבעיה האורתודונטית היא הרווחים בלבד ואין בעיות נלוות נוספות יש להמתין עד סיום החלפת השיניים בממוצע סביב גיל 12 . ואז בעקרון קיימות שתי אפשרויות טיפול:1. פתיחת מקום לשיניים החסרות באמצעות תהליך של יישור שיניים שיימשך כשנתיים-שלוש (תלוי במצב). לאחר פתיחת המקום יהיה צורך לשמור אותו עד סיום תהליכי הגדילה של הגוף (בנות גיל 16 בנים גיל 17), ואז לבצע שיקום סופי של השיניים החסרות. כיום השיקום המקובל במקרים אלה הוא השתלה של השיניים החסרות. 2.אפשרות אחרת היא סגירת עודפי המקום של השיניים החסרות בתהליך של יישור שיניים שגם הוא יכל לארוך שנתיים-שלוש (תלוי במצב). במקרים אלה תתקבל קשת אחידה ונאה אך קצרה יותר עקב חוסר שיניים. כמובן שאת ההחלטה באלה משתי הדרכים לבחור אמור להציג בפניכם רופא שיניים מומחה לישור שיניים ולסתות אליו תפנו לייעוץ. ההחלטה אמורה להלקח תוך התייעצות עם ההורים ולקיחת כל הגורמים הרלוונטיים בחשבון. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכת מועדים לשמחה, ד"ר דרור איזנבוד.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי