קלאס - 3

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/09/2002 | 08:39 | מאת: עמית

18/09/2002 | 08:45 | מאת: עמית

בוקר טוב, בני בן 6 אובחן עם בעית קלאס - 3 אני מעונינית לטפל בבעיה כמה שיותר מוקדם. אורטודנט ביקש שנחזור עוד חצי שנה לאחר נשירת שיני החלב. הייתי מעונינת באבחון נוסף השאלה למי, האם למומחה פה ולסת או אוטודנט והשאלה הנוספת מי מומלץ באזור שפלה?(אני סובלת מאותה בעיה למרות שהבעיה שלי די קלה, על הפרק מבחינתי ניתוח)

20/09/2002 | 01:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עמית ותודה שפנית לפורום, בעית Class III הינה בעיה הקשורה במבנה הלסתות וכוללת לרוב שילוב של התפתחות מוגברת של הלסת התחתונה ותת התפחות של הלסת העליונה. כפי שרמזת בדבריך, במקרים רבים יש גם מרכיב תורשתי לבעיה. מאחר ומדובר בבעיה הקשורה לגדילת הלסתות ולא לבעיה דנטלית הקשורה לעמדת שיניים אין בהכרח צורך להמתין עד להחלפת שיני החלב על מנת להתחיל בתהליך טיפולי. מה שקובע את מועד תחילת הטיפול הוא בדרך כלל מידת הבגרות ושיתוף הפעולה של הילד בהרכבת מכשירים אורתודונטיים פנימיים וחיצוניים, וכן מידת חומרת הבעיה. באחדות ממדינות אירופה ישנה גישה לטטפל בבעיות כאלה כבר בגיל 4-5 במקומות אחרים בגיל 8-9. בכל מקרה אם הילד בן 6 לא הייתי ממליץ להמתין לנשירת כל שיני החלב כי זה יקרה רק לקראת גיל 11- 12 וזה בהחלט מאוחר להתחיל טיפול כזה. אני ממליץ לך לפנות לרופא שיניים מומחה לישור שיניים ולסתות באזור מגוריך. לצערי איני בקיא בשמות המומחים בשפלה ולכן הייתי ממליץ לך לפנות ללשכת הבריאות המחוזית באזורכם ולבקש את רשימת רופפאי השיניים המומחים בישור שיניים ולסתות. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכת מועדים לשמחה ד"ר דרור איזנבוד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי