חיך

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/09/2002 | 11:17 | מאת: מיכל

האם פעוט שנולד עם חיך שסוע ואובחן אצלו מצב של מיקרו רטרוגנטיה יש בעיה בסגירת החיך או בעצם במועד ביצוע הניתוח כי הרי מבנה הלסת התחתונה אמור להשתנות ולהתקדם חזרה למצב הנורמלי. האם בכלל יש קשר בין שני הדברים בהקשר של הצלחת הניתוח או תזמון הניתוח או השפעה על הדיבור ? תודה!

10/09/2002 | 14:41 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

מיכל שלום, לדעתי שיבשת את המונח הרפואי והתכוונת למקסילו-רטרוגנטיה. זהו מצב נפוץ בילדים עם שסע המתאר את המצב האנטומי של תת התפתחות הלסת העליונה לעומת התחתונה הנפוץ במקרה שסע. אין זה קשור או מפריע למועד ביצוע הניתוח לסגירת החיך ואין זה משפיע על ההתפתחות הנורמלית של הלסת התחתונה. יש בהחלט כן כאלה הקושרים בין ליקויי דיבור לליקויים בעמדת הלסתות. לעיתים זו בהחלט אינדיקציה להתערבות טיפולית בעמדת הלסת החל מגיל 4-5 לפי שיתוף הפעולה של הילד . רצוי גם לבצע ריפוי בדיבור ע"י קלינאית תיקשורת שתסייע לפתור את בעיית הדיבור. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכת שנה טובה, ד"ר דרור איזנבוד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי