חיך שסוע

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/06/2003 | 13:07 | מאת: אירית

אני בהיריון בחודש השישי. בעלי נולד עם חיך שסוע. מה הסיכויים שלבני יהיה גם חיך שסוע? והאם העיוות הקל שעל פניו של בעלי באפו ושפתו יעברו לבני? תודה אירית

14/06/2003 | 14:27 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אירית ותודה על פנייתך לפורום, חיך שסוע הינה תופעה מולדת אשר כפי הנראה גורמים לה מספר דברים (=תופעה מולטיפקטוריאלית). מן המחקר ידוע כי חלק מהגורמים הם גנטיים כלומר עוברים בתןרשה וחלק מן הגורמים להופעת שסע הם גורמים סביבתיים. אם ידוע במשפחה של בעלך על מקרים נוספים עם שסע הרי שיש כאן מרכיב גנטי ברור. אם לא הרי שייתכן שיש מרכיב גנטי ויתכן רק סביבתי או שלוב של שניהם. תפוצת התופעה בארץ כ- 1:700 לידות חי. מקובל שבמידה ויש במשפחה משהו עם שסע בדרגת קרבה ראשונה כמו אצלכם הסיכויים ללידת תינוק עם שסע יהיו גבוהים הרבה יותר. גם ידוע כי אין הכרח שחומרת הסע תהיה זהה לבן המשפחה כלומר אם קיים מום מסוג חיך ו/או שפה שסועים הוא עלול להיות חמור יותר או עשוי להיות קל יותר. קיימים סוגים רבים של שסעים ברמות ודרגות חומרה שונות. הייתי ממליץ לך באופן מעשי לבצע שני דברים: ראשית לפנות לרופא נשים המתמחה באבחון באולרסאונד כדי לבצע סריקה מדויקת של האזור בכדי לוודא האם יש מום מסוג זה בעובר - אוכל לנסות לסייע לך בעניין זה ברמבם. שנית במידה ויתגלה המום להגיע אלינו ליחידה לפגישה עם צוות השסעים לצורך ייעוץ לגבי העתיד. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לחיך שסוע מרכז רפואי רמב"ם.

14/07/2003 | 10:49 | מאת: לימור

הלו!!!!!!!!!!!!! אני מקווה שהתעוררת לא עכשיו!!!!!! לא היית ביעוץ גנטי?

17/07/2003 | 22:44 | מאת: יוסי

1. שלימור לא תלחיצך, 2. למרות תשובתו המפורטת של ד"ר איזנבוד, כדאי לשים לב בעיקר להמלצותיו. ראשית, היום בסקירת מערכות לשלילת מומים ניתן יחסית בקלות לעלות על קיומו של מום זה על הוריציות השונות. שנית, גם עם יולד העובר עם בעיה בחיך /בשפה, יחכו לו בחוץ מספיק צוותים הקיימים בארץ שיוכלו לעזור לו ולכם. 3. שיהיה במזל טוב.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי