חריקת שיניים
דיון מתוך פורום טיפול אורתודנטי
אני בת 27 ואני חורקת שיניים בשינה , האם זו בעיה ידועה לכם, האם יש פתרון כלשהו ברפואת שיניים או שהבעיה פסיכולוגית, מתח? מרפאה טבעונית הציעה לעשות בדיקה מקיפה לצואה שמא אני סובלת מתולעים שגורמים לתופעה. אציין שאני לא סובלת כלל מבעיות קיבה היא סדירה ותקינה. העניין נשמע לי סוריאליסטי. תודה מראש, רננה ירושלים.
חריקת שיניים הינה םחלה הרסנית אשר גורמת לשחיקת השיניים והנמכת הגובע הורתיקאלי של הפנים עיבוי בעצם המקסילארי התפתחות עששת צוואר השן עם אירוזייה כאבי ראש מגרינה ח.ש הינה מחלה עם אינוגראמא רשום בתאי המוח טיפול,, שד ליילה וגם יום שד קשוח לסת עליונה עם איזון מנשך וניהול חיים שקתים
שלום רננה ותודה על פנייתך לפורום, חריקת שיניים היא תופעה מוכרת וידועה שנים רבות. תוכלי גם את למצוא חומר בנושא באינטרנט תחת השם: bruxism שהוא השם המתאר את התופעה. ככלל התופעה קשורה למתח ולעיתים מתבטאת גם במשך היום (או הלילה)בצורה של הידוק שיניים: clenching. כל דרך של הרפייה עשויה להועיל לעיתים מומלץ אפילו להשתמש בתרופות להרגעה, שכן הפעילות הזאת בליווי מתח השרירים גורמת להפרעה בתפקוד פרקי הלסתות ולשחיקה מוגברת של אמאייל השן. יש גם שיטות טיפול להרפייה הנקראות ביו-פידבק שם לומד המטופל לשלוט במתח ולהרפות את עצמו תוך בקרה עצמית. אין לפי מיטב ידיעתי תרופות טבעוניות לעניין גם אין קשר לבעיות קיבה. שיטת טיפול נפוצה היא מסירת סד לילה. זהו מכשיר אשר מורכב על גבי השיניים ומונע את שחיקתן. הוא גם אמור למנוע את הידוק הלסתות ולאפשר הרפיית השרירים. במחלקתנו פועלת שנים רבות מרפאה לפרקי הלסת ואת מוזמנת לפנות אלינו לייעוץ אשמח לסייע לך בתאום תור. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית. מרכז רפואי רמב"ם.