רסן או גומיות?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/06/2003 | 23:38 | מאת: אלון

לבני בן ה 11 הוצעו שתי שיטות טיפול שונות ליישור שיניים, יצירת מנשך נכון ובלסת: האחת ע"י רסן וקוביות, והשניה ע"י גומיות. האם יש שיטה אחת שיתרונותיה בולטים לעומת השניה, והאם יש סכנות/בעיות משמעותיות באחת מהן ?

15/06/2003 | 23:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אלון ותודה על פנייתך לפורום, קשה לי להבין משאלתך מהי בדיוק האבחנה ולפיכך גם קשה לי בדיוק לחוות דעה על תוכנית הטיפול. בין השיטין הבינותי כי קיימת לבינך בעיה כפולה הן בעמדת הלסתות - מה שגורם לבעיית מנשך והן בעיה בעמדת השיניים כלומר שיניים עקומות. שתי השיטות עליהן הצבעת מאפיינות בעיקר יישור שיניים ופחות טיפול בעמדת הלסתות. האם קיימת בעיה כזו אצלו? הן בשיטת הרסן והקוביות והן בשיטת הגומיות והקוביות מדובר על תזוזת שיניים בעיקר ושתי השיטות יכולות להיות יעילות. כמובן שמה שקובע היא האבחנה המדויקת אותה כאמור לא הבנתי משאלתך. אם תוכל למסור יותר פרטים אשיב בצורה ממצה יותר. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי