שתל שן

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/09/2002 | 07:00 | מאת: נורית

לפני מספר חדשים הושתל בפי שתל במקום שן 36, באחת ממרפאות "שרש". נאמר לי ע"י הרופאה שבחדש אוגוסט עלי להגיע לחשיפה. כאשר פניתי באוגוסט נאמר לי שהרופאה עזבה, ורק בספט' תגיע במיוחד לביצוע חשיפות. היום נמסר לי שהחשיפה תוכל להתבצע רק בסביבות חדש נוב' (ולא בטוח שע"י הרופאה שביצעה את השתל). ברצוני לדעת מה המשמעות, איזה השלכות יכולות להיות לעיכוב ומה יש באפשרותי לעשות? תודה מראש

03/09/2002 | 13:01 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נורית ותודה שפנית לפורום, ככלל תמיד רצוי שאותו רופא אשר בצע את ההשתלה גם יחשוף את השתל ובכך יוכל לבקר את מידת ההצלחה של הקלטות השתל. בסופו של דבר חשיפת השתל היא חלק אינטגרלי מפעולת ההשתלה. יחד עם זאת אין נזק מהשהיה בחשיפת השתל מלבד העובדה שתהליך השיקום של השן החסרה שבגללו בצעת בעצם את כל התהליך מתעקב וחבל. ההפך הוא הנכון בענין זה חשיפה מוקדמת של שתל והעמסתו בכתר טרם זמנו היא מסוכנת ולעומת זאת ההמתנה לחשיפה אינה גורמת בדרך-כלל נזקים. אשמח לענות לשאלות נוספות בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

18/11/2002 | 10:22 | מאת: רותי

שלום לך נורית מאחר שאת כבר שתלת שן, ואני מתכוונת לשתול מספר רב של שיניים. אודה לך על מתן אינפורמציה לגבי ההשתלה. האם עשית זאת במרפאת שורש בהרצליה השייכת לקופ"ח לאומית? האם את מרוצה מהתוצאה? האם ידוע לך אם ההשתלה נקלטה? האם היו לך כאבים? ואם יש לך לתת לי טיפ כלשהו - אשמח. בתודה מראש, רותי.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי