יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/06/2003 | 13:08 | מאת: גלית

שלום רב, שאלתי היא האם יישור שיניים בגיל 25 יכול להשפיע על מבנה לסתות (לגרום לתזוזה)או שמא זה עניין אינדיבידואלי וכל גוף מגיב אחרת? שאלה נוספת, האם ניתוח לסת נחשב מסובך יותר מניתוח אף? והיכן עושים את החתך בניתוח לסת? בשפתיים או בצד? (החשש הוא מצלקת שעלולה להשאר) בתודה מראש גלית

03/06/2003 | 23:05 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום גלית ותודה על פנייתך לפורום, כל תזוזה של שיניים גורמת מעט לשינויים בלסת אך הם מינימליים שכן השינויים מתרחשים בעצם התומכת בשיניים ולא ממש בעצם שבבסיס הלסת . ניתוח לתיקון עמדת לסתות הוא ניתוח רציני ומורכב. לא הייתי משווה בין ניתוח לניתוח כי לכל סוג המאפיינים שלו הסיכונים שלו והבעיות שלו. כל החתכים המבוצעים בניתוח מבוצעים מתוך הפה ואינם משאירים צלקות חיצוניות כלשהן. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי