ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/06/2003 | 20:36 | מאת: אורנה

בני בן 9 ובעיקר בשעות הבוקר יש לו ריח רע מהפה. אבקש לציין שהוא מקפיד לצחצח שיניים בוקר וערב וכמו כן טיפל בשיניו ואין לו חורים (היו לו 2 וטופלו). אבקש לדעת לאיזה רופא עלי לפנות והאם יש לזה פתרון שכן הילדים מתחילים להעיר לו על הנושא לתשובתכם אודה.

01/06/2003 | 23:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורנה ותודה על פנייתך לפורום, שאלתך לבי ריח רע מהפה שייכת לתחום ההתמחות של רפואת הפה שהוא אחד מתחומי ההתמחות ברפואת שיניים. מרפאות המתמחות בנושא נמצאות במספר בתי חולים. גם אצלנו בבית חולים רמב"ם נמצא מומחה לרפאת הפה במסגרת מחלקת פה ולסת ואשמל לסייע לקבוע עימו תור. ככלל הסיבה להליטוזיס=ריח רע מהפה יכולה להיות קשורה בשני גורמים: 1. חיידקי הקיבה - וזה קרוב לודאי המקרה בילדך 2. מחלת חניכיים כלומר חיידקים היושבים בחניכיים וגורמים לכך או פטרת על הלשון שאף היא יכולה להיות מקור לכך. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית, מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי