טיפול שורש תחת מיקרוסקופ

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/05/2003 | 11:06 | מאת: דן

שלום רב רציתי לדעת האם יש ממש ביתרון ביצוע טיפול שורש או כל טיפול אחר תחת מיקרוסקופ. לפי מה שהבנתי ברשת, המיקרוסקופ מסייע במציאת תעלות, ועשוי לחסוך ביקור אצל הרופא לאחר כמה שנים. איזה טיפולים מומלץ לבצע אצל רופא המבצע טיפול עם מיקרוסקופ. תודה דן

01/06/2003 | 07:11 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דן ותודה על פנייתך, אכן הנושא של מיקרוקופ בטיפולי שורש הוא דבר שהולך ומתפתח כיום. קצה השורש מסתיים בפתח של תעלת השורש ולעיתים ישנם שינויים אנטומיים שרק בעזרת מיקרוסקופ ניתן לעלות עליהם לדוגמה שהשורש מסתיים במספר תעליות קטנות עם פתחים או שיש תעלה נסתרת נוספת בשורש כל מיני ממצאים כאלה מבטיחים מניעת כישלונו של טיפול השורש. מה שחשוב הוא שכל הפתחים מהשן והחוצה יסתמו ולא יהיה דלף של חומרים אורגניים מתוך השן והחוצה ולשם כך עוזר המיקרוסקופ. גם בתחומים אחרים של טיפולי שיניים מקובל היום להשתמש בסוגים שונים של משקפי הגדלה שהרופא מרכיב בעת הטיפול. לדוגמה ברפואת שיניים משמרת ניתן לוודא ששולי השיחזור יהיו מדויקים ולא יגרמו לדלף שולי שהוא לרוב הסיבה לכשלונות. גם ברפואת שיניים משקמת= כתרים ופרוטטיקה ניתן לזהות יפה בעזרת הגדלה את שולי השיחזור וכצד הם מתאימים לשולי השן. לסיכום כל המבה להשתמש באמצעים מעין אלה הרי זה משובח. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי