ניתוח לתיקון סנטר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

31/08/2002 | 02:44 | מאת: חבצלת

הי יש לי בעיה והיא שנולדתי עם לסת תחתונה "פנימית" יותר, אם אפשר לקרוא לזה כך, מאשר הלסת העליונה. בילדותי זה בלט מבחינת מבנה השיניים העליונות והתחתונות שלא "הלבשו" אחד על השני כמו שצריך ועברתי תהליך אורטודנטי לישור השיניים. כיום השיניים שלי ממוקמות להפליא אך מאוד מפריע לי שהלסת עצמה כאילו פחוסה פנימה והסנטר שלי קטן ומעוות לטעמי את מבנה הפנים. אני מרגישה שאם הלסת התחתונה שלי היתה יותר קדימה, הבעיה היתה נפתרת. ידוע לי שקיימים ניתוחים להזזת לסת תחתונה אחורה או קדימה ורציתי לדעת האם יש אפשרות להזיז רק את הסנטר קדימה, בלי לפגוע בשיניים התחתונות ובמיקומן. אני כמובן מעדיפה את זה על הזזת כל הלסת וטיפול אורטודונטי מחודש. תודה מראש, חבצלת

31/08/2002 | 09:04 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חבצלת ותודה שפנית לפורום, כפי שציינת במקרים בהם הלסת התחתונה שקועה קיימת בעיה גם שכל קשת השיניים התחתונה שקועה. אז מתקיים מצב שהשיניים העליונות בולטות מעבר לתחתונות ולא "מתלבשות" זו על זו כפי שנדרש בסגר תקין. ניתן לפתור את הבעיה בשני אופנים: 1. הכנה אורתודונטית לקראת ניתוח של הלסתות אשר ישנה את המבנה הסקלטלי ויזיז את הלסת התחתונה לפנים וכך יצטמצם הפער בין קשתות השיניים. 2. מיסוך הבעיה הסקלטלית של הלסתות על-ידי תזוזה דנטלית=של השיניים. במקרים אלה בדרך כלל נהוג לעקור שיניים עליונות ולבצע טיפול אורתודונטי שיסיט את קשת השיניים העליונה אחורנית על חשבון המקום שהתפנה מהעקירות העליונות. בשני הדרכים ניתן לקבל שיניים מסודרות וסגר תקין. כמובן שבדרך השניה הבעיה הסקלטלית של הלסת לא נפתרה והלסת התחתונה נותרת שקועה למרות השיניים המסודרות. בהחלט ניתן במיקרים מסוימים להבליט את הסנטר עלידי ניתוח שהוא יחסית קטן יותר ובו מבצעים חתך של עצם הנטר והזזתו לפנים. יש להיות זהירים בתכנון הניתוח כי לא תמיד ניתוח כזה מתאים לכל מבנה של פנים. יש גם להיות זהירים בביצוע הניתוח כי חתך וחיבור לא נכון של השרירים באזור יכול לגרום לתופעות לא רצויות מאוחר יותר בעמדת השפה התחתונה. הניתוח מבוצע מתוך הפה ואינו מותיר צלקות. מבצעים את הניתוח אצלנו בבית החולים רמב"ם ויש לנו תוצאות יפות במקרים אלה. לידיעתך יש גם גישה כירורגית של הבלטת הסנטר על-ידי השתלת סיליקון בתוכו, דרך שאנו פחות ממלימים עליה. נשמח לענות על שאלות וספות בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

01/09/2002 | 23:44 | מאת: חבצלת

מנהל פורום טיפול אורתודנטי