שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/08/2002 | 15:47 | מאת: לולה

שלום, מאחורי השיניים הקדמיות העליונות, מבצבצות לי שיניים, הן ממש בקצה, והן במצב כזה כבר כמה שנים טובות, זה לא כואב, ולא מפריע לי, האם זה בסדר פשוט להשאירן כמו שהן?

29/08/2002 | 17:33 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לולה ותודה שפנית לפורום. תתכנה אחת מ-2 האפשרויות: 1. שהתפתחו שיניים עודפות ובקעו בעמדה שתארת-מצב זה יחסית נדיר 2. שהמבנה האנטומי של החותכות העליונות הוא כזה שיש להם תלולית (גבשושית) נוספת מן הצד הפנימי ואת חשבת שזו שן נוספת. למרותשהמצב אינו מפריע או כואב אני ממליץ לך להבדק כדי לודא שלא תתפתח פגיעה כלשהיא בחותכות המרכזיות. תתכן פגיעה עקב דחיסת מזון או עששת ויתכן גם שתתפתח בעית חניכיים. להבדק אין פירטשו בהכרח לטפל. אשמח לענות לך על שאלות נוספות בברכה ד"ר דרור איזנבוד

30/08/2002 | 14:17 | מאת: לולה

שלום ד"ר ותודה על התשובה! אני מרגישה כאילו אלה ממש קצוות של שיניים שצמחו מאחור, בכל אופן, אלך להבדק, תודה.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי