גשר שקוף (פלטה כדוגמת www.invisalign.com)

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/03/2003 | 15:33 | מאת: מתעניין

שלום רב, קראתי על השיטה של הפלטה השקופה כפי שמוצגת ב www.invisalign.com. הנני בן 32 וכילד עברתי טיפול לא מוצלח בפלטה. כעת אני מתעניין בשיטה החדשה. (1) מי מוסמך לטפל בשיטה זו בארץ ? כמה היא עולה ? (2) לגבי שיטת הפלטה האחורית - מה מחירה ? כמה זמן הטיפול ? תודה רבה מראש, מתעניין

18/03/2003 | 15:46 | מאת: מתעניין

עוד שאלה קטנה : האם יש נסיון בארץ בשיטת הפלטה השקופה ? (www.invisalign.com) אילו אורטודנטים מורשים לייעץ/לספק פתרון זה ? אני מנחי שלא כל אחד ולכן למי עליי לפנות לאבחון ראשוני ואחר כך לטיפול בשיטה זו ? (אם היא מתאימה לי כמובן) שוב תודה

21/03/2003 | 22:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום למתעניין ותודה על פנייתך לפורום, השיטות עליהן שאלת הן שיטות לטיפול אורתודונטי על ידי מכשור אסטטי. מדובר על טיפול אורתודונטי על ידי פלטות שקופות=אינויזליין אוהדבקת סמכים על גבי השטח הפנימי של השיניים=מכשיר פנימי/נסתר. ככלל טיפול אורתודונטי על ידי מכשור אסטטי כזה הוא יקר יותר. סדרי הגודל של המחירים משתנים בהתאם לסוג הבעייה האורתודונטית, תוכנית הטיפול ומשך הטיפול הצפוי. יש צורך להדגיש כאן כי שיטת האינויזליין מומלצת לטיפול רקק בבעיות מסוימות. כלומר ישנן בעיות אורתודונטיות שאינן נתנות לטיפול בשיטה זו. בשתי השיטות המצוינות לעיל מומלץ לקבל טיפול רק על ידי רופא שיניים שהוא מומחה ליישור שיניים ולסתות. שיטות הטיפול המודרניות האסטטיות הללו נלמדות רק באופן חלקי בעת הכשרת האורתודונט. אורתודונט שמעונין יכול להשתלם וללמוד לעומק את השיטות הללו בקורסים, ולכן כמובן שמומלץ לפנות לרופאים המכירים את השיטות על בוריין. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי