לשון כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/08/2002 | 22:09 | מאת: יפעת

ד"ר דרור שלום רב, אצל בני בן ה-9 שבועות מחוברת הלשון לחיך התחתון. רופא הילדים שראה את הילד,אמר שמאחר והיא מחוברת עד הקצה ולא באופן חלקי, נצטרך לעבור ניתוח. רציתי לדעת: א. באיזה גיל הכי מוקדם ניתן לנתח? (ברור לי שהדבר הופך בעייתי רק בגיל שנתיים כשהדיבור מתחיל אבל אני מעוניינת שהפעילות הכירוגית תהיה כמה שפחות טראומטית ולכן רציתי לבדוק לקיימה מוקדם). ב. האם הניתוח כרוך בהרדמה כללית, תפרים וכו' ג. האם יש אפשרות שהניתוח לא יצליח, ואם כן מהן ההשלכות? תודה מראש, יפעת.

26/08/2002 | 22:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יפעת ותודה שפנית לפורום. לשון קשורה או כפי שהנושא מכונה Tie tongue ובשפה יותר מדעית Ankyloglossia הוא תופעה נפוצה ומועברת בתורשה. בדרך כלל הגישה היא לא להתערב בגיל הצעיר אלא אם קיימת בעיית הנקה מציצה או אכילה ובליעה. במידה וזו קיימת מתבצע "ניתוח" פשוט שאורך מספר שניות במרפאה ואינו כרוך בכאבים או דימום זה נקרא "קליפינג" וניתן להשוותו למידת הכאב ואי הנוחות שבביצוע חורים באוזניים. הסיבה לכך שנוהגים לא להתערב היא שבחלק גדול מן המקרים קיים פתרון ספונטני כלומר הגיד המחבר את הלשון מתקצר מעצמו לגודל תקין. במידה ומאובחנת בעיית היגוי בד"כ באותיות ס, ש, ל, ד, יש מקום לשקול את הפעולה בד"כ בגיל שנתיים וחצי שלוש. אבחון הליקוי ראוי שייעשה ע"י קלינאית תקשורת. בגיל הינקות אין מדובר בתפרים וכאמור אין צורך בשום הרדמה. זוהי פרוצדורה פשוטה ואין בעיה של אחוזי הצלחה. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ד דרור איזנבוד

26/06/2009 | 10:54 | מאת: אורנה

שלום רב! יש לי לשון מחוברת לחיך וכתוצאה מכך יש ללשון שלי חופש תנועה מאד מוגבל. אני לומדת פיתוח קול ומצב הלשון מפריע לי ומגביל את ביצועי. המורה שלי הציע לי לבדוק אפשרות של ניתוח. היום אני בת 49. האם זה מומלץ מבחינה רפואית ומה הן ההשלכות? תודה רבה אורנה.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי