ישור שיניים בגיל 10

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/08/2002 | 21:09 | מאת: עתליה

ד"ר שלום. לבני (10) מרווחים גדולים בין השיניים (בעיקר בלסת העליונה) והשיניים הקדמיות בולטות באופן ניכר. בנוסף, הוא ממעט להשתמש בשיניים החותכות, אלא נוגס בעזרת השיניים בצד אחד בלבד, בו הוא גם לועס. אורטודונטית שבדקה אותו לפני שנה המליצה לחכות עד גיל 13. האם לקבל את המלצתה או לקחת אותו לקבל חוו"ד נוספת או להתעקש על טיפול כבר עכשיו? (גם חברתית, הדבר משפיע עליו). תודה.

20/08/2002 | 00:59 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עתליה ותודה שפנית לפורום. קיימות אסכולות שונות ברפואת שיניים חלקם מצדדים בטיפול מגיל מוקדם Early treatment וחלקם רק לאחר החלפת כל השיניים הקבועות. מתאור המקרה כפי שציינת, נדמה לי שאין מה להסס וכדאי לפנות לחוות דעת נוספת שכן יש חשיבות רבה להפרעה החברתית סביבתית ממנה סובל בנך. מלבד זאת לפי התאור שלך אני למד שהשיניים העליונות בולטות. במקרים רבים של בליטת שיניים נובע הדבר מפער בין עמדת הלסת העליונה לתחתונה. אמנם המראה הוא של שיניים בולטות אך האבחנה היא שהלסת התחתונה נסוגה אחורנית ומסיבה כלשהיא לא גדלה די צרכה. יתכן גם שהלסת העליונה בולטת יתר על המידה. בכל המקרים הללו יש דוקא יתרון לטיפול בגיל מוקדם שינצל את תהליכי הגדילה הטיבעיים של הלסתות ובקלות רבה יאפשר איזון של פרופיל הפנים ומניעת ההבלטה אותה ציינת. יתרון גדול נוסף הוא שבצורה כזו אין צורך לבצע טיפול שיכלול בעתיד עקירות שיניים כדי להכניס את השיניים הבולטות פנימה. יש גם לזכור ששיתוף הפעולה של ילדים בגיל הצעיר הוא מעולה כי בגילאים הללו עדיין ההשפעה החברתית של גיל ההתבגרות מינימלית, העצמות עדיין אינן מסוידות ואפשר לקבל תוצאות טובות ומהירות. אשמח לעמוד לרשותך להבהרות נוספות ושוב תודה שפנית לפורום. ד"ר דרור איזנבוד

מנהל פורום טיפול אורתודנטי