גודר לשון לפני קוביות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/05/2009 | 21:44 | מאת: דודו

שלום ד"ר איזנבוד לביתי בת העשרים המליצו על גודר לשון לפני יישור השיניים.האם הכרחי לסיים את הטיפול עם הגודר לפני שמתקינים קוביות, או שניתן לעשות זאת במקביל ולהמשיך עם הגודר לאחר היישור?

22/05/2009 | 00:35 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דוד ותודה על פנייתך לפורום. הנחה של גודר לשון נובעת כתוצאה מאבחון של דחיפת לשון. איבחון זה מצריך בד"כ טיפול משולב של האורתודונט והקלינאית תיקשורת לביטול ההרגל לפני או במקביל לטיפול האורתודונטי. הרעיון הוא שעם שינוי עמדת השיניים לאור התירגול המיקדמי והרגלת הלשון למנח אחורי הרי שהיא תפסיק להדחף לפנים. יש חשש שאם גודר הלשון יבוצע לאחר היישור הלשון לא תתרגל למנח הרצוי ותמשיך כל העת הן במהלך הטיפול האורתודונטי והן טחריו לדחוף את הלשון לפנים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי