טיפול ברסן

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/05/2009 | 20:36 | מאת: עדי

אני בת 15 ולאחרונה ביקרתי אצל אורתודנט התפתחות השיניים שלי הייתה מאוחרת, ולכן רק כעת ניתן היה להתחיל בטיפול אורתודנטי. המצב הוא, שלאחד הניבים אין מספיק מקום כדי לצאת, ולכן הוא אינו פונה לכיוון הפתח אלא נוטה הצידה. נאמר לי, כי אני צריכה לשים סמכים שידחפו את השיניים האחוריות אחורה ויפתחו מקום לניב. חיפשתי באינטרנט, וראיתי כי ישנה אופציה לשים רסן למס' שעות מסוים, ובמשך הלילה בלבד. רציתי לדעת האם טיפול מסוג זה רלוונטי למקרה זה? תודה, עדי

15/05/2009 | 20:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

עדי שלום רב ותודה על פנייתך, טיפול ברסן אינו עומד בדרך כלל בפני עצמו והוא נלווה לטיפול עם הסמכים. הרעיון הוא להזיז בדרך כלשהיא את השיניים אחורנית ולפנות מקום לניב. בכל מקרה בשלב השני לאחר פינוי המקום יש ליישר את הניב והשיניים הסמוכות זה לא מתרחש מעצמו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי