דמון או שיטה רגילה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/04/2009 | 20:40 | מאת: מירי

שלום רב, ביתי בת 11 וחצי זקוקה ליישור שיניים בלסת עליונה עקב צמיחת שן על שן. אורטודנטית המליצה על שיטת הדמון כשיטה יעילה יותר החוסכת בזמן הכולל של הטיפול (עד שנה) ובטווח התחזוקה השוטפת (אחת לחודש במקום לשבועיים) אך מייקרת את המחיר. כ"כ נאמר לי שעדיף ברייקטים על 2 הלסתות למרות שעל פניו הסגר נראה תקין. שאלתי היא האם הנתונים שרשמתי אכן נכונים? מה עדיף שיטה רגילה או דמון? לסת אחת או שתיים? וכן מה העלות הממוצעת לכל אחת מהשיטות? תודה רבה

23/04/2009 | 09:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

מירי שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, על מנת לבצע התאמת סגר טובה בין הלסתות שתשמור כראוי על תוצאת הטיפול האורתודונטי מומלץ לבצע ישור ב-2 קשתות השיניים. לגבי שיטת דיימון - זוהי בס"ה עוש שיטת ברקטים ליישור שיניים. לכל שיטה החסרונות והיתרונות שלה. אם לא מדובר במקרה חריג במיוחד הרי שאני משוכנע שהטיפול יוכל להסתיים במסגרת גבולות הזמן הסבירים ובתוצאה טובה בכל השיטות. בס"ה הגורם העיקרי להצלחה הוא מיומנות הרופא בקביעת האבחנה ותכנון הטיפול ושיתוף הפעולה של המטופל. שיטת הבקרים הינה בעל חשיבות משנית בלבד. בברכה ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה האותודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי