תזוזות שיניים לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/04/2009 | 14:57 | מאת: טלי

שלום ד"ר! אני בת 23 ועברתי טיפול ליישור שיניים לפני כ-8 שנים. בתום הטיפול היתה לי פלטה נשלפת ללסת העליונה אותה הייתי שמה בלילות למשך כשנה. במשך השנים, השיניים התחתונות הקדמיות התעקמו בעקבות צפיפות (למרות שלפני הטיפול הן היו ישרות בצורה מושלמת). לאחרונה שמתי לב לשינויים גם בשיניים העליונות הקדמיות אשר נובעים, לדעתי, מלחץ מהשיניים התחתונות. מצב השיניים כמו שהוא כרגע אינו מפריע לי מבחינה אסטטית אך אני מפחדת מכך שהמצב יתדרדר אם לא אעשה כלום. כרגע המצב הוא ששתי השיניים התחתונות האמצעיות אינן ישרות, ובשיניים העליונות היו תזוזות מינימליות ביותר אשר ניתן (לדעתי) ע"י לחץ קל, להחזיר אותן למצב ההתחלתי. שאלתי היא כזו: האם ישנה דרך לעצור את ההתדרדרות או לתקן את התזוזות בשיניים ולהחזיר אותן למצב שהיו בתום הטיפול ואז לקבע? קראתי שקיימת שיטה של קשתיות שקופות (אך לא אינביזליין) אשר מיוצרות במרפאה, אשר מיועדות לבריחת שיניים לאחר טיפול ולהצטופפות מאוחרת ועלותן לא גבוהה. האם שיטה זו יכולה לפתור את בעייתי? האם ניתן לתקן את המצב ולמנוע התדרדרות ע"י התאמת פלטה נשלפת חדשה? אציין שטיפול מלא נוסף אינו בגדר אופציה. תודה רבה!!!

18/04/2009 | 21:10 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טלי ותודה על פנייתך לפורום. בהחלט ישנה אפשרות כזאת אם התזוזת אמת מינימליות ואין צורך לחזור על מרבית הטיפול. אני ממליץ לפנות בחזרה לרופא המטפל אשר מכיר הכי טוב את המקרה של ולהתייעץ עימו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי