פורום בין שפה עליונה לחניכיים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/04/2009 | 12:31 | מאת: דוד

שלום, פורום בין שפה עליונה לחניכיים גרם לרווח בין השינייים אצל ילד בין שנתיים . האם יש צורך להסירו ואם כן מתי ?

18/04/2009 | 22:02 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

דוד שלום ותודה על פנייתך לפורום, הפרנום איננו בד"כ גורם למרווח הזה. הפרנום הוא משני לשיניים קטנות או מרווחות. אין צורך להסירו הוא איננו מפריע בכלל. בעתיד עם החלפת השיניים הוא יעלם או שיהיה צורך לבצע טיפול אורתודונטי לסגור את הרווח בין השיניים ואז הוא יסוג. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי