לשון קשורה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/04/2009 | 13:00 | מאת: רון

שלום רב! אנחנו הורים לאיתי בן 10 חודשים וחצי. לאחר הלידה במכתב השחרור נכתב כי יש לו לשון קשורה/כלואה, התייעצתי עם רופא מומחה אף אוזן גרון שהמליץ לבצע את הניתוח בגיל שנה. אנחנו מאוד טרודים בנוגע להרדמה הכללית ובנוגע לתהליך אשמח להתייעץ עימך. תודה רון

18/04/2009 | 20:18 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

רון שלום ותודה על פנייתך לפורום, ככלל לשון קשורה אינה אמורה להפריע מבחינה תפקודית בד"כ אין תלונות על הפרעה באכילה בהיגוי או בבליעה כתוצאה מלשון קשורה. עם זאת ניתן לבצע את הניתוח בכל גיל. הניתוח עצמו קצר ביותר ולרופא מיומן לא יקח יותר מכ-20 דקות. כמובן שבגיל הזה יהיה צורך בביצוע של הרדמה כללית. אני ממליץ לקבל חוות דעת נוספת. אם אין הפרעות ממשיות בתפקוד כפי שציינתי ממליץ להמתין לגיל קצת יותר מבוגר שיאפשר ביצוע הניתוח בטישטוש וימנע פגיעה ברקמות סמוכות כגון בלוטות הרוק התת לשוניות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי