שן אחת עקומה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

31/03/2009 | 23:35 | מאת: עדי

שלום לד"ר,מה שלומך? רציתי להיוועץ איתך עד כמה שניתן -דרך הפורום. יש לי שיניים פחות או יותר ישרות, אך בהחלט זקוקות ליישור, במיוחד שן אחת שהיא טיפה (או קצת יותר מטיפה) יותר עקומה רציתי לדעת אם ניתן ליישר בעזרת פלטה במהלך הלילה בלבד!!? או שחייבים לשים ריבועים לאורך כל הזמן. השיניים לא לגמרי עקומות רציתי גם לדעת האם יהייה צורך בעקירת שיניים בשביל מקום לתזוזת השיניים הקיימות? אם לא ניתן לענות ספציפית עליי דרך האימייל, אשמח אם תסביר את ההבדלים ומתי ניתן או צריך להשתמש בגשר ומתי בפלטה, ואולי אוכל להבין לבדי מקסימום אגיע להתייעצות, אבל בינתיים העניין מאוד מסקרן אותי שכן לאחרונה העירו לי על כך גם אחותי וגם חבר שלי ופתאום זה מאוד מפריע לי מה שלא הפריע לי כלל עד כה. תודה מראש,מחכה לתשובה

18/04/2009 | 19:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדי ותודה על פנייתך לפורום, יש להבדיל בין אבחנה ותוכנית טיפול לבין מכשור אורתודונטי. את שואלת אותי לגבי סוג מכשיר גשר קוביות או פלטה מבלי שבררנו את ההפרעה=האבחנה האורתודונטית ממנה את סובלת ועל פי זה תקבע תוכנית הטיפול שלך. במקרים מסויימים (ונדירים) שבהם קיים מספיק מקום בקשת השיניים ובס"ה יחסי הסגר בין הלסתות והמצב הסקלטלי תקין ניתן לבצע תזוזת שיניים מינימלית על ידי פלטות. זה לא המקרה בדרך כלל. כפי שציינת עלייך להגיע ראשית לבדיקה אצל מומחה ליישור שיניים אשר יקבע לך אבחנה ותוכנית טיפול כוללת ורק אז ניתן יהיה לדון במכשור שיוכל לבצע את אותה תוכנית טיפול בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי