קיבוע שיניים תחתונות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/03/2009 | 13:32 | מאת: סלע

שלום, בנערותי עברתי טיפול אורתודנטי מוצלח, בסוף הטיפול עברתי קיבוע של השיניים התחתונות. היום החניכיים והשיניים שלי בריאות. אבל הקיבוע מהווה מצע להצטברות אבן שן, שאני מתקשה לטפל בה. ומלבד זאת מפריע לי מעט בפה, (לעיתים נתקעות לי שם שאריות מזון וזה לא נעים ואפילו יכול להכאיב) האם ניתן(כ14 שנים עברו) לאחר תקופה ארוכה להוריד את הקיבוע? יש חשש שהשיניים ייסגו? תודה

18/04/2009 | 19:25 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סלע ותודה על פנייתך לפורום. ראשית יש סיכוי לתזוזת שיניים תמיד כי מערכת השיניים היא דינמית והשיניים זזות ומשתנות מעט כמו כל השינויים בגופנו. במשך 14 שנים השיניים הוחזקו ולא ניתנה להם שום אפשרות תזוזה ולכן סיכויי התזוזה בהחלט אפשריים. עם זאת אם המצב בס"ה יציב ותוצאות הטיפול האורתודונטי המקוריות מלפני כ-14 שנה נשמרו סיכויי התזוזות החריגות נמוכות. בכל מקרה מומלץ לבצע את ההורדה על ידי האורתודונט המקורי שטיפל בך. הוא שמכיר את המקרה יידע לעדכן אותך בקשר לסיכוני התזוזה. כמו כן מומלץ לבצע הורדה מבוקרת כלומר להיות במעקב זמן מה לאחר הסרת הקיבוע כדי לוודא שהתזוזת שיהיו אינן ממש משמעותיות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי