השחזת שיניים מטעמים אסטתיים.

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/03/2009 | 12:05 | מאת: עומר

שלום, שתי השיניים הקדמיות שלי אינן באותו אורך. יש בינהן פער של 2-3 מ"מ. לאחרונה הפער מפריע לי יותר ויותר כשאני מסתכל במראה. מה הסיכונים בהשחזת שינים? שמעתי על רגישויות לחום ולקור. אפשר למנוע את זה? האם אתה יודע על עוד סיכונים?

13/03/2009 | 23:16 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עומר ותודה על פניתך לפורום, בעיקרון לא מקובל לפגוע בחומר שן אם ניתן להימנע מכך לדוגמה על ידי יישור שיניים. להשחזת השן עלולה להיות משמעות בהווה אך גם בעתיד מבחינת הרגישות ופגיעה במבנה האנטומי של השן. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

26/03/2009 | 16:27 | מאת: ליהיא

היי עומר, סבלתי מאותה בעיה, שהיא לא ממש בעיה... יותר כמו "הטרדה" אסתטית שרק אתה רואה, אבל תאמין לי שאני מבינה אותך ואפילו עשיתי פלטה בשביל להפטר מהבעיה. ההשחזה היחידה שנעשתה, אני אפילו לא יודעת אם זה נחשב השחזה, יותר כמו שיוף, הייתה חלק מהטיפול השוטף שכלל שיוף בין השיניים ומתיחה של הפלטה (שאגב מאפשרת לך להסתובב איתה רק בלילה וככה להמנע מעוד הטרדה אסתטית). באיזה קופ"ח אתה? (אני עשיתי בכללית ועשו לי מחיר מעולה, ממש לא כמו מחיר רגיל של טיפול אורתודנטי, כי היה מדובר רק ביישור של כמה שיניים מקדימה וזה לא טיפול ממושך במיוחד.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי