יישור שיניים בלתי נראה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/03/2009 | 01:45 | מאת: אור

ד"ר איזנברוד שלום רב, אני בת 26 ועברתי יישור שיניים בעבר בהיותי בת 12. אמנם הרכבתי את הפלטה ששומרת על צורת השיניים בתום הטיפול כנדרש, אך בכל זאת השיניים שלי "יצאו" החוצה חזרה. הבעיה היא שמעבר לכך ששתי השיניים הקדמיות שלי מעט בולטות, הן גם לא נסגרות על הלסת התחתונה בצורה סימטרית, כלומר שתי השיניים העליונות לא חופפות את השתיים התחתונות בצורה שמפריעה לי בעין. השאלה היא האם ניתן לתקן זאת על ידי חזרה להרכבת הפלטה שהיתה לי. או האם ניתן לבצע יישור שיניים חוזר, הפעם באמצעות ברקטים שמורכבים מאחורי השיניים (האם שיטה זו מתאימה לבעיה מהסוג שתארתי). תודה מראש, אור.

13/03/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אור ותודה על פנייתך, יישור שיניים חוזר מהסוג שאת מתארת ידרוש הרכבת גשר פנימי או חיצוני. לא נראה לי שניתן יהיה לטפל במקרה שתארת בעזרת פלטה בלבד. גשר פנימי אפשרי לכל סוגי המקרים האורתודונטיים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי