משיכת שן לשם בניית כתר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/03/2009 | 14:15 | מאת: קימי

לדר 'איזנבוד שלום שן 13 ניב עליון, כתוצאה מאי בניית כתר מייד לאחר טיפול שורש, יש קושי לבנות כתר. בהייעצות עם אוםא השיניים המטפל + מומחה חניכיים הוצע כי אפנה לאורטודנט על מנת שיבה גשר שימשוך את השן החוצה בכ 4 מ"מ ואז ניתן יהיה לעשות טיפול חידוש טיפול שורש + כתר. האלטרנטיבה היא עיקרה והשתלה. עלי לציין שהרופא המטפל חושש מאי הצלחת הטיפול העלולה להתרחש כתוצאה מסדק (לאחר בנייהת הכתר). אודה לך אם תוכל לפרט ככל האפשר במה כרוך הטיפול אצל אאורטודנט לשם משיכת השן ומה הסיכויים והסיכונים /בעיות שעלולות לצוץ אולי זה יקל עלי בשיקול הכדאיות . עלי לציין שהממוחה לחניכיים אמר כי אילו השן הייתה שלו היה עושה מאמץ להצילה כי בכל זאת זו שן טבעית. גורם נוסף שעלי לחשוב עליו הוא הנשוא הכספי מעבר לטיפול ארוך ממושך של כשנה לפי מיטב הבנתי. בנוסף בסופו של דבר אני חייבת לעשות סד לפהכדי להקל את דומי הנשימה והעייפות וזה מתעכב בגלל הטיפול שיניים. אשמח אם תמצא לנכון להייחס גם לדומי נשימה כאן. בתודה ענקית מראש קימי

03/03/2009 | 00:19 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום קימי ותודה על פנייתך, אין ספק שעדיפה השן הטבעית משתל מלאכותי. הבקעת השן אינה דבר מסובך אך היא תדרוש הרכבת גשר קוביות אורתודונטי לתקופה של מספר חודשים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי