סיום טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/02/2003 | 13:44 | מאת: סטודנטית

היי.רציתי לשאול מה לדעתך עדיף.אני לקראת סיום טיפול ב2 הלסתות.יש לי גשר טבעות וקוביות.האורטודנט נותן יל 3 אפשרויות לייצוב של אחרי הטיפול-קיבוע בהדבקה.פלטה שקופה על השיניים או פלטה רגילה.לדעתו אני אצטרך פלטה שקופה או רגילה רק למשך שנה ורק בלילה. מה דעתך? אם זה משנה-הטיפול שלי נמשך שנתיים ואני בת 27.

10/02/2003 | 23:32 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך, ככלל עדיף לאפשר לשיניים תזוזה מינימלית כדי להתאימן לשינויים שחלים עם הזמן. מידת הגמישות הזאת בריאה יותר ועדיפה. כמובן שהתנאי הוא שמידת הגמישות לא תפגע בתוצאות הטיפול שהושגו. גמישות ניתן לקבל על ידי פלטה שקופה או רגילה ולא ע"י קיבוע מודבק שהוא קשיח ומונע תנועתיות. התשובה שלי נתנת בהסתייגות כי לא ידועים לי נתוני הפתיחה של המצב בפיך וכן לא מה התרחש במהלך הטיפול. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי