הזזת ניב

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/01/2009 | 12:42 | מאת: רוני

שלום, כאשר בני היה בן 15 החלטנו לבצע יישור שיניים לניב (שן מס' 23) שצמחה לו בלסת העליונה מעל לשיניים הטוחנות (מס' 24 ו25) . את הניב החלבית עקרנו והתחלנו בטיפול. הרופא רצה להעביר את השן למקומה הטבעי. במשך הזמן, בני החל לחוש בכאבי ראש נוראים, לא ידענו מה לעשות, בדקנו כל כיוון אפשרי, ובסופו של דבר הסרנו את הגשר בשביל לבצע בדיקת MRI לראש. לאחר מכן החלטנו לא להחזיר בינתיים את הגשר, מכיוון שכאבי הראש הקשו עליו בלימודים. לאחר הסרת הגשר התברר כי שן חותכת (מס' 22) מתה במהלך הטיפול וביצענו טיפול שורש. כיום בני בן 19 והחלטנו להחזיר את הגשר, אבל הרופא המטפל החליט להחליף את הסדר של הניב והשן החותכת כלומר השן החותכת תועבר קדימה ואז הניב תורד ישר למטה. שאלות: 1. האם עדיף להמשיך בתוכנית הקודמת ולסדר את השיניים בסדר הנכון? 2. האם ניתן להחליף כך את הסדר והאם יש קושי? 3. האם הויתור על תוכנית הנ"ל ושינוי הסדר הטבעי (המלתעה תהיה לפני הניב) הוא נכון, האם הוא יוצר בעיות שונות (כמו אסתטיקה, באכילה)? 4. מה לעשות עם שן 22 שהשורש שלה נפגע, איך היא תעמוד בעומס? השן מאוד קטנה 5. איך ניתן להקטין בכלל את העומס על השיניים למינימום שלא יגרום כאבים כמו קודם? תודה

19/01/2009 | 22:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רוני ותודה על פנייתכם לפורום, כמובן שהמצב האידיאלי הוא להביא כל שן למקומה בקשת אך על פי ניסיון העבר שלכם הטיפול האורתודונטי של בינכם היה מלווה ברגישות וסבל ובנוסף אף שן אחת איבדה חיות. לפיכך צדק הרופא שכעת עם חזרתכם לטיפול הוא מחפש עבור בינכם פשרה שתאפשר לו מחד לעמוד בעומס של הטיפול האורתודונטי מבלי לגרום לו סבל מוגזם ומבלי לגרום לנזק לשיניים נוספות. יש לפעול בטיפול קצר יעיל שיביא להשלמת המשימה בהקדם. אינני סובר שהשינוי יהיה משמעותי מבחינה אסטטית או תפקודית. לגבי הלטרלית כמון שהשן כעת חלשה יותר ויש להשתדל להפעיל עליה כוחות מינמליים במהלך הטיפול האורתודונטי. בעתיד לשן זו ין תפקיד משמעותי בסגר ולכן אין לחשוש מהכוחות הטבעיים שיופעלו עליה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמב"ם בברכה,

מנהל פורום טיפול אורתודנטי