לסת עליונה בולטת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/01/2009 | 15:39 | מאת: שאלה

עד גיל 20 הייתי מוצצת אצבע באופן כרוני. שיניי ישרות אבל מבנה הלסת העליונה בולט קצת החוצה. בנוסף אני סובלת מחריקת שיניים וכאשר השתמשתי בסד לילה הבחנתי שהמבנה טיפה "נכנס" פנימה אבל חזר למקומו שהפסקתי את השימוש. האם אפשר להכניס את הלסת פנימה בגיל 29 ע"י טיפול בפלטה או משהו אחר? תודה

19/01/2009 | 21:50 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך, לצערי לא ניתן לבצע טיפול כלשהו לשינוי מבנה שלד הפנים לאחר סיום תהליכי הגדילה הטבעיים. הדרך היחידה להשפיע על שינוי מבנה שלד הפנים ובכלל זה הכנסת הלסת העליונה הוא באמצעות ביצוע טיפול כירורגי. הדרך האחרת היא להכניס את השיניים פנימה (אך לא את הלסת) וזאת על ידי הקטנת כמות השיניים בלסת (עקירות שיניים + יישור על ידי טיפול אורתודונטי). בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי