הריון בזמן יישור השיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

17/12/2008 | 10:31 | מאת: ענת

שלום רב, הנני אישה בת 34, אם ל2 ילדים. אני כבר שנה בטיפול אורטודנטי עם יישורי שיניים. לפי בדיקת האורטודנט שלי נותר לי טיפול כשנה נוספת. שאלתי: האם בתקופת הטיפול כדאי, מומלץ להיכנס להריון? האם עדיף לחכות עד תום הטיפול??? כיצד הריון עלול להשפעי על הטיפול ועל השיניים/ חניכיים?(כידוע בזמן הריון ישנם שינויים בשיניים חניכיים ) ממתינה לתשובתך, בכבוד רב

18/12/2008 | 22:01 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ענת ותודה על פנייתך לפורום, אין מניעה להכנס להריון בזמן טיפול אורתודונטי. יש רק להמנע מביצוע צילומי רנטגן בתקופת ההריון ובעיק בטרימסטר הראשון. בנוסף, יש להתמיד על ההקפדה בהיגיינת הפה בגלל השינויים ההורמונליים אשר מעודדים הווצרות דלקת חניכיים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי