טיפול שני

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/12/2008 | 15:42 | מאת: אפרת

שלום. עברתי טיפול אורטודנטי לפני מספר שנים. היו לי ריבועים בשתי הלסתות ורסן, ולאחר מכן פלטות בשתי הלסתות. בזמן שהיו לי ריבועים סבלתי מאוד מדלקות חניכיים. יש לי חניכיים מאוד רגישות ובזמן הטיפול הן התנפחו לרמה שבה הן כמעט התחילו לכסות את הריבועים. רק לאחר הסרת הריבועים החניכיים חזרו לעצמן. לאחר שקיבלתי את הפלטות הרכבתי אותן זמן קצר מאוד מכיוון שהן הפריעו לי מאוד. במשך היום היה מגעיל אותי ללבוש אותן כיוון שהפלטה העליונה לא היתה צמודה לחך וכל הזמן היה מצטבר רוק מעליה עד שהייתי פשוט מסירה אותה. במשך הלילה הייתי מנסה שוב ושוב להרכיב את הפלטות אבל הייתי תמיד מתעוררת באמצע הלילה עם כאבים ומורידה את הפלטות כיוון שרק כך הצלחתי להרדם, ובעצם קטעתי את הטיפול והפסקתי ללכת לאורטודנט. עכשיו 4 שנים לאחר מכן, אני בת 20 ואני שוקלת לחזור לטיפול. השיניים חזרו החוצה מעט אבל לא לחלוטין. הלסת העליונה עדיין מעט בולטת ויש רווחים שמפריעים לי, והשיניים התחתונות התעקמו מעט לאחר צמיחת שיני הבינה. שאלתי היא, אם אחזור היום לטיפול שני האם אצטרך לעבור שוב את כל הטיפול עם הריבועים והפלטות, או שיש טיפולים אחרים שיכולים לתת פתרון? כי בעצם אני לא מתחילה טיפול מההתחלה אלא ממשיכה את הטיפול הקודם. תודה מראש על ההתיחסות.

17/12/2008 | 22:51 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אפרת ותודה על פנייתך לפורום, התשובה היא חיובית. על מנת לתקן את המצב עליך לחזור על חלק ניכר מהטיפול האורתודונטי שעברת והפעם להקפיד על השימור. כדאי לשקול קיבוע קבוע המודברק בחלק הפנימי של השיניים. ישנן היום שיטות אסטטיות לטיפול במבוגרים בהם הקוביות פחות בולטות. בברכה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי