דילמה רסן או ישר קוביות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/11/2008 | 16:55 | מאת: אילן

בתי בת 11 הלכנו למספר אורטודנטים כולם המליצו על רסן למשך שנה וחצי ואח"כ קוביות למשך שנה וחצי (לא כולל עקירות אם צריך).אורטודנט אחד המליץ ישר על עקירת 2 שיניים ואז אין צורך ברסן ומיד הרכבת קוביות האם זה מומלץ או האם זה אפשרי החשש שלי הוא שנשים רסן ובסוף גם נצטרך קוביות ואז הסבל לילדה היה מיותר השאלה הכספית כלל לא על הפרק.

25/11/2008 | 17:12 | מאת: אילן

אני רוצה לתקן ולדייק החשש שלי הוא שהילדה תתקין רסן במשך שנה וחצי (אם כל הסבל שכרוך בזה) ואח"כ תצטרך עקירות ובנוסף את הקוביות.אולי שווה ללכת ישר על עקירות וקוביות ולחסוך זמן וסבל של הרסן...

17/12/2008 | 22:42 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אילן ותודה על פנייתך לפורום, ככלל במקרי צפיפות שיניים קיימת אופציה לעקירות שיניים לצורך פינוי מקום או בהזזת השיניים אחורנית והרחבת הלסת לצורך פינוי מקום. ההחלטה באיזו דרך לבחור תלויה בד"כ באבחנה של המקרה. כלומר בתבנית הגדילה של הלסתות והפנים, מראה פרופיל הפנים, חומרת הצפיפות ומידת הפער בין גודל קשתות השיניים לגודל השיניים עצמן. שיכלול כל הגורמים האלה יקבע לבסוף מהי הדרך המועדפת. בברכה, בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי