טיפול לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

23/11/2008 | 09:44 | מאת: חביבה

שלום לבתי בת השש בקעו השניים הקבועת בגיל 4 וחצי בבדיקה ובצילום פנורמי התברר שיש לה שתי בעיות:שן לכודה- שן קבועה שלא יכולה לבקוע בגלל שן אחרת, ובלסת התחתונה חסרות לה שתי שניים קבועות. הוצע לנו לבצע עקירה של השן החוסמת, האם ישנם עוד אלטרנטיבות?

17/12/2008 | 22:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חביבה ותודה על פנייתך לפורום, לרוב עקירת השן החלבית החוסמת לא תפתור את הבעיה כי במקום אותה שן חוסמת צפויה לבקוע שן קבועה אחרת. לכן עקירת השן החוסמת דוחה את הבעיה לשלבים מאוחרים יותר. מה שמומלץ במקרים אלה הוא לפעול במקביל לתהליכי הגדילה הטבעיים של הלסתות להשגת המקום הנדרש עבור השן הנחסמת על ידי הרחבת הלסתות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי