שאלות בקשר לגשר שקוף

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/10/2008 | 01:38 | מאת: אני

שלום ד''ר דרור , רציתי לשאול כמה שאלות .. בעוד כמה שבועות אצטרך לשים גשר, ואני מתלבטת בין גשר רגיל לגשר שקוף.. אשמח אם תענה לי על כל השאלות (: שמעתי שהטיפול עם גשר שקוף לוקח יותר זמן מגשר רגיל בחודשיים-שלושה. יכול להיות שזה יתארך יותר מזה ואם כן כמה זמן בערך? אם הקוביות בגשר עשויות מחרסינה , אז אין סיכוי שהן יצבעו? ידוע לי שהגשר השקוף שביר יותר ולעיתים זה גורם לבעיות שמאריכות את הטיפול. האם זה נכון? יש אפשרות שהחוט מברזל על הקוביות יהיה גם שקוף ובלתי נראה? בנוסף, אני לא מכירה מישהו שעשה גשר שקוף , אתה רופא ובטח יצא לך לטפל באנשים עם גשר שקוף. האם הם מרוצים ? או שהיו מעדיפים בדיעבד לעשות גשר רגיל ? תודה רבה!

08/11/2008 | 12:51 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, גשר חרסינה הוא בעל צבע יציב והחרסינה לא משנה את צבעה. החוט נתפס על גבי הקוביות בעזרת גומיות שקופות המצהיבות אחת לשבועיים שלושה ולכן יש להחליפן. התוצאה האסטטית עם גשר שקוף היא טובה והיא עוד טובה יותר כאשר גם החוטים ממתכת מצופים בציפוי לבן. גם החוטים המצופים וגם קוביות חרסינה מאטות את קצב יישור השיניים אך בכל זאת אני ממליץ על פיתרון אסטטי מסוג זה בסיכום הכולל זה שווה, למרות שכפי שציינת יש עימו יותר תקלות שברים והטיפול עימו אורך מעט יותר זמן. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי