נסיגת שן לאחור לאחר טיפול + צורך בפתרון מיידי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/10/2008 | 19:54 | מאת: דנה

שלום, אני בת 26 ולפני כשלוש שנים הורידו לי את הטבעות מהשיניים. לאחרונה אחת השיניים הקדמיות בלסת העליונה החלה שוב לסגת לאחור וכיום היא קרובה למקום בו הייתה לפני הטיפול שעברתי. אני שוקלת טיפול נוסף אך המליצו לי לפנות קודם לכן לאורתודנט אחר כדי לקבל חוו"ד על הטיפול שעברתי בטרם אעבור טיפול נוסף. פנייתי אליך היא במס' מישורים: 1. האם אכן כדאי לי לפנות לאורתודנט אחר לקבלת חוו"ד לפני שאעבור טיפול נוסף? 2. כיצד ניתן לטפל בשן שנסוגה לאחור? ומהי הדרך הטובה והקצרה ביותר מבלי שאעבור את הסבל שבתהליך של הרכבת טבעות? 3. כיצד ניתן לפתור את הבעיה לטווח הקצר - עליי למצוא פתרון לבעיה לערב אחד בעוד כשבועיים מהיום. כלומר האם קיים פתרון זמני לערב אחד בעוד כשבועיים? אודה לך על העזרה ובאם תוכל להתייחס לכל אחת משאלותיי. תודה רבה. דנה

08/11/2008 | 12:44 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דנה ותודה על פנייתך לפורום, אני ממליץ לפנות דוקא לאורתודונט שטיפל בך לצורך בדיקה וחוות דעת. ראשית מן הסיבה שהוא יודע מה בדיוק היה המצב המקורי ויש לו גם תיעוד על כך. הוא גם יודע מה נעשה ומה יכולים להיות הגורמים לנסיגה שהתרחשה. יתכן גם שהתיקון בעזרתו יהיה קל מבחינה טיפולית וגם מן הבחינה הכלכלית. רק אם לא תהיה מרוצה מחוות הדעת כדאי לפנות ליעוץ לאורתודונט נוסף. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי